סעיף מספר 16 לחוק שעות עבודה ומנוחה המונהג במשק הישראלי קובע כי כל עבודה הנעשית בשעות שמעבר למכסת שעות יום העבודה המלא ו/או בשבוע העבודה המלא, תוגדר כהעסקה בשעות נוספות ותזכה את מבצע העבודה בגמול עבור כל שעת עבודה נוספת.
כיום, לרשות המעסיקים עומדים אמצעים מתקדמים למטרות חישוב שעות עבודה מחוץ למכסת שעות יום העבודה המלא ו/או שבוע העבודה המלא, כאשר חלק מהאמצעים מוטמעים בתוך מערכת שעוני הנוכחות ופועלים באמצעות תוכנת נוכחות מתקדמת היודעת לחשב באופן המדויק ובהתאם לתקנות החוק את שכרו של העובד הנדרש לשעות עבודה נוספות.
מי זכאי לגמול עבור שעות עבודה נוספות?
על פי חוק, כל עובד שבמקום עבודתו מונהג שבוע עבודה בן 5 ימים יהא זכאי לקבלת גמול כספי עבור ביצוע עבודה הנעשית בשעות שמעבר למכסת יום העבודה המלאה. שעת העבודה הנוספת מחושבת עבור כל שעה שמעבר לשמונה שעות עבודה ו-36 דקות בכל יום ו/או עבור כל שעת עבודה שמעבר ל-43 שעות עבודה שבועיות. במקומות עבודה בהם מונהג הסכם עבודה קיבוצי, הגדרת שעת העבודה הנוספת חלה על השעה העשירית לביצוע העבודה. יחד עם זאת חשוב לציין שכל עובד העובד מעבר ל-43 שעות שבועיות יהא זכאי לקבלת גמול עבור כל שעה נוספת החל מהשעה ה-44 באותו שבוע, וזאת גם במקרים בהם במסגרת חישוב שעות העבודה היומיות הוא איננו חצה את המכסה המתיר לו זאת.
גובה הגמול עבור שעת עבודה נוספת ביום חול הינו תשלום של 125% משכר העבודה השעתי הרגיל עבור השעתיים הנוספות הראשונות ו-150% משכר העבודה השעתי הרגיל החל מהשעה הנוספת השלישית ואילך. עבור עבודה נוספת ביום המנוחה השבועי (שבת) ו/או בימות חג, התשלום בגין השעתיים הנוספות הראשונות יהא 187.5% ואילו עבור השעה הנוספת השלישית ואילך השכר יעמוד על 225% מגובה שכר העבודה השעתי הרגיל של העובד. עם זאת חשוב לציין שהחוק מגדיר שורה ארוכה של תפקידים ומקצועות במסגרתם העובדים אינם זכאים לגמול עבור שעות העבודה הנוספות, לרבות, שוטרים, עובדים בתקפידי הנהלה ומשרות אמון אישי, עובדי שב"ס, עובדים זרים בענף הסיעוד ועוד.
מעסיקים המעוניינים בחישוב מדויק של חישוב שעות עבודה רגילות ונוספות, יכולים להסתייע במערכות נוכחות מתקדמות המשלבות בתוכן תוכנת נוכחות היודעות להגדיר באופן אוטומאטי את חישוב שעות העבודה הנוספות לכל עובד ועובדת בהתאם לתנאי השכר המוענקים להם וכל זאת באופן אוטומאטי המותאם לתנאי החוק עבור כל שעה ושעה נוספת.