בטון אדריכלי הוא אחד מסוגי הבטון החזקים והעמידים ביותר ולכן אנשי מקצוע רבים מתחום הבנייה והתשתית בישראל בוחרים להשתמש בו. יש אפשרות להשתמש בו בעת בניית קיר אקוסטי ויש אפשרות להשתמש בו גם בעת בניית תקרה. חומר מסוג זה מוסיף אלמנט של חוזק והוא עמיד בפני מצבים של שריפה.
כל היתרונות בסוג אחד של בטון
הבטון האדריכלי הוא חומר שעשוי משילוב של בטון וסיבי זכוכית ולכן התוצאה שמתקבלת היא תוצאה מרשימה. בטון מסוג זה עמיד בפני מצבים בטיחותיים מסוכנים, כמו למשל זעזוע שריפה, מכה שניתנת למבנה ומצבים של תאונות שונות. אין זה מקרי שאנשי מקצוע רבים בוחרים להשתמש בחומר זה בעת בניית תקרה, רצפה וקירות מסוגים שונים במבנים, החוזק שלו והעובדה שהוא בטיחותי מצליחים לדחוף החוצה כל חומר גלם אחר. בנוסף לכל אלו חשוב לדעת שחומר זה שודרג במהלך השנים וכיום אנשי מקצוע רבים מתחום הבניין, התעשייה והתשתית מזמינים אותו בצבעים שונים (צבע הבסיס שלו הוא לבן) ומשתמשים בו למטרות שונות, ביניהן להחלקה בשלב הסופי של הבנייה ולפעולות גימור של מבנים פנימיים. שימושים נוספים לבטון מסוג אדריכלי הם למטרת עיצוב הקיר או התקרה, צביעה וריענון החדר בכל מיני צבעים מאירי עיניים שמעניקים אשליה של חלל מבנה גדול יותר ומלא אור ויש אפשרות להוסיף לבטון האדריכלי גם כל מיני תוספות, כמו למשל נחושת, תוספות שונות של צבע ועוד.
אדריכלים רבים בוחרים להשתמש בבטון האדריכלי כחיפוי לקירות המבנה אותו הם מתכננים. הסיבות לכך רבות אך העיקריות ביניהן עיקרן בעובדה שהוא משמש כחומר מבודד מצוין וניתן להזמין אותו בצבעים ומרקמים שונים. חשוב לדעת שייצור הבטון האדריכלי נעשה בשיטה מיוחדת וזאת על מנת שרמת הצפיפות שלו תהיה גבוהה. במהלך תהליך הייצור שלו מונעים מצב של היווצרות בועות אוויר. בנוסף, לכל היתרונות שצוינו עד כה חומר זה מתאים לכל סוגי האקלים ומן הסתם לאקלים הישראלי הלח והחם, בצורה מושלמת. כמו כן, לא צריכים להתחיל ולחשוב על איזה חיפוי ישמש לכיסוי הבטון וזאת משום שהוא דקורטיבי ומהווה גם את החיפוי עצמו.
לסיכום, הבטון האדריכלי הוא אחד מהחומרים הנפוצים ביותר בשימוש בתעשיית הבנייה והתשתית. בשנים האחרונות כמעט כל אדריכל מצא את עצמו מזמין חומר זה משום רמות הגימור הרבות שלו, העובדה שהוא מגיע בצבעים ומרקמים שונים, כמו למשל צבעוני, לבן, מחוספס ועוד וכמובן משום יתרונותיו הרבים.