כניסת הספרים הדיגיטליים לתוך חיינו במהלך העשור האחרון, הובילה לשינוי לא רק בהרגלי הקריאה של כל אחד ואחת מאיתנו אלא גם באופן בו אנו צורכים ספרי עיון, רומנים, ספרי הדרכה וכדומה. כיום, תוכלו למצוא יותר ויותר ספרים מכל תקופות ההיסטוריה המומרים לקבצים אלקטרוניים על מנת להתאימם לרוח התקופה. בנוסף, כבר היום פועלות בשוק הספרים חברות הוצאה לאור רבות ומגוונות המתמקדות אך ורק בהפקת ספרים דיגיטליים.
ספרים אלקטרוניים- מי מוכר אותם?
חנויות הספרים האלקטרוניים הראשונות נפתחה על ידי חברות הענק "אפל" ו-"גוגל", כאשר כל אחת מהן במהלך שנת 2010 השיקה את חנות הספרים הדיגיטלית שלה. חברת אפל עשתה זאת באמצעות אפליקציית IBOOK ואילו חברת גוגל עשתה זאת באמצעות חנות מקוונת הפועלת באמצעות שירותי ענן. עוד טרם כניסת חברות הענק לשוק הספרים הדיגיטליים ניתן היה למצוא חנויות ספרים שונות המתמחות במכירת קבצים אלקטרוניים, אך ברוב המקרים ספרים אלו יועדו אך ורק לבעלי מכשירי קריאה ייעודים של ספרים אלקטרוניים.
כיום, כל חנות ספרים המתמחה במכירת ספרים אלקטרוניים, מאפשר לכם לרכוש קובץ דיגיטלי אותו תוכלו לפתוח ולקרוא בכל פלטפורמה דיגיטלית העומדת לרשותכם, החל מספרים דיגיטליים המותאמים למכשירי קריאה ייעודיים, דרך ספרים דיגיטליים אותם ניתן להוריד ישירות מהאינטרנט ולקרוא באמצעות המחשב האישי ועד לספרים דיגיטליים המיועדים לטאבלטים ולסמארטפונים. בתחילת שנות ה-2000 כאשר הספרים האלקטרונים החלו להופיע באמצעות מכשירי קריאה ייעודים, עלו טענות שונות ומשונות בקרב מוציאים לאור, קוראים וחנויות ספרים כי הספר האלקטרוני לא יוכל להחליף את החוויה הנלווית לקריאת ספר מודפס. טענות אלו הושמעו באותו זמן גם מצד אלו אשר צידדו בהמשך פעילותה של העיתונות המודפסת אשר טענו שאתרי אינטרנט לא יוכלו להתחרות בחוויית הקריאה הנלווית לקריאת עיתון.
בשני המקרים, המהפכה הדיגיטלית ניצחה, וכיום, גם הוצאות לאור שבעבר התנגדו לרעיון הספר האלקטרוני משיקות מהדורות של ספרים דיגיטליים למיטב הסופרים אותם הם מייצגים. בנוסף, התפתחה תעשייה שלמה סביב תרבות הקריאה הדיגיטלית, וכבר היום תוכלו למצוא הוצאות לאור קטנות כגדולות העוסקות אך ורק בהפקת ספרים דיגיטליים, וזאת בשל השינויים בהרגלי הקריאה של כל חובבי הספר בעולם ובמדינת ישראל. בעבר הרחוק היה נהוג לכנות את חובבי הספר כסוג של תולעת ספרים. כיום, עם כניסת הספרים הדיגיטליים לתוך חיינו ראוי לשנות את הכינוי ולהחליפו לסוג של זיקית ספרים, וזאת לאור השינוי שחל באופן בו אנו צורכים וקוראים ספרים. הכינוי זיקית ספרים מבטא יותר מכל את יכולת ההשתנות שלנו והתאמת אופן הקריאה לעידן המודרני בו אנו חיים.