הפונקציה של ניהול משאבי האנוש יכולה להיות ההבדל בין ארגון בינוני לארגון מצוין. למעשה, כאשר ניהול המשאב האנושי נעשה בצורה הטובה ביותר, הדבר ניכר באופן ההתנהלות של הארגון בכל המדדים. במקום כזה, שביעות הרצון של העובדים תהיה גבוהה יותר, שיעורי העזיבה יהיו נמוכים יותר, ופריון העבודה יהיה גבוה יותר. באופן טבעי למדי, הצלחת המחלקה או האגף של משאבי אנוש הוא פועל יוצא של העומד או העומדת בראשו. לכן, חשוב מאוד לדעת כיצד מוצאים את מנהלי משאבי אנוש המוצלחים, שיתרמו לשגשוגו של הארגון.
כישרון וכישורים
תחום משאבי האנוש מצריך, מטבע הדברים, יכולת התנהלות בין אישית מצוינת. במיוחד בקרב מנהלים בתחום זה, אי אפשר להצליח אם חסרים תכונות כמו תקשורת מעולה, יכולת התנסחות טובה מאוד, יכולת דיפלומטית, הכושר להניע אנשים והיכולת להתאים בין האדם הנכון למשימה הנכונה.
לצד תכונות אופי, שחלקן מולדות ואת חלקן ניתן לרכוש עם הזמן באמצעות עבודה קשה, ניהול המשאב האנושי בעולם העסקים המאתגר של היום מחייב הכשרה ממוסדת ומקיפה. מנהל מוצלח יותר יהיה על פי רוב אדם משכיל, שיודע ללמוד ולתרגם ידע תיאורטי למעשים. באופן כזה, הבוגרים של קורס ניהול משאבי אנוש, שמחזיקים ברשותם את סט הכלים האישיותי המתאים ואשר מוכנים תמיד ללמוד ולהתקדם, יוכלו להוביל תמיד את הארגון להישגים גבוהים יותר.
השמה איכותית
בעולם משאבי האנוש, צרכיהם של ארגונים יכולים להיות שונים מאוד אלה מאלה. יש ארגונים שמעדיפים לשלב בעיקר עובדים שמתאימים לפרופיל מסוים, קבוע וידוע מראש. כאן תימדד מחלקת משאבי האנוש בהצלחה למצוא את האנשים שעונים על פרופיל כזה. מצד שני, ישנם ארגונים שמחפשים יכולת יצירתית וחשיבה מחוץ לקופסא. כאן, מנהל משאבי האנוש יצטרך לנבא מראש לאילו מהמועמדים לעבודה מצויה היכולת להפתיע במציאת פתרונות ייחודיים למצבים נתונים ומשתנים.
היכולת הזאת, של מציאת העובדים המתאימים והימנעות מהעסקת העובדים שלא צפויים להשתלב בארגון באופן מוצלח היא תולדה של יכולת אבחון ושל ניסיון מקצועי כאחד.
- יכולת אבחון – מנהל משאבי אנוש שניחן בעין חדה, שיודע לשאול את השאלות הנכונות ולנתח את התשובות, ייטיב יותר במלאכת השמת העובדים בתפקידים המגוונים.
- ניסיון מקצועי – פעמים רבות, מנהל משאבי אנוש מוצלח יותר עבור ארגון גדול יהיה זה שכבר עסק במקצועו זה בארגונים קודמים. אין הכרח שהארגונים יהיו מאותו ענף עסקי, אולם חשוב שהם יהיו גדולים דיים ומורכבים דיים, עבור הארגון הקולט אותו.
יכולת אינטגרטיבית
במיוחד כאשר מדובר על ארגונים גדולים, לא מומלץ שמנהל משאבי האנוש יהיה טיפוס של "יס מן". בניגוד לתפיסה של חלק מהמנהלים הבכירים, תחום זה של ניהול איננו נופל מתחומים אחרים כגון ניהול כספים או ניהול השיווק. היכולת לעמוד בלחצים, לצד היכולת לתפקד בריבוי משימות הן בצד הניהולי והן בצד המקצועי, יתרמו לארגון הרבה יותר.