שוק העבודה בישראל התקדם משמעותית בעשורים האחרונים וכיום הוא מתקדם ומפוקח בצורה הרבה יותר קפדנית. היבט אחד של נושא זה הוא חוק הגנת השכר המגדיר תקנות ברורות ומקיפות לגבי מתן שכר לעובדים. בנוסף, חוקי העבודה בישראל מחייבים כיום התקנת פיתרון מאושר של שעון נוכחות עובדים על מנת שיהיה פיקוח על שעות העבודה, השכר הרלבנטי וגם היבטים ביטוחיים של הימצאות העובד בעבודה. מבחינת שעוני נוכחות, יש פתרונות פיזיים, אינטרנטיים וכיום נכנס לשוק גם שעון נוכחות ביומטרי המציע רמה טכנולוגית גבוהה ביותר.
חוק הגנת השכר
חוק הגנת השכר עבר בכנסת לראשונה בשנת 1958, מאז הוא עבר כמובן תיקונים רבים והתווספו לו תוספות רבות. הנושאים המרכזיים במסגרת החוק הם הדרכים המותרות לתשלום שכר לעובד, המועדים המותרים והאחרונים לתשלום השכר לעובד או קצבה וכן הפיצוי שעל המעביד לספק במקרה של הלנת שכר, אילו סכומים מותר למעסיק לעקל ממשכורתו של עובד, אילו ניכויים מותרים עפ"י החוק משכר העובד, היבטים טכניים לגבי שכר עובדים כגון הנפקת תלוש, מידע בתלוש ועוד.
חוק הגנת השכר הוא מקיף וארוך מאוד, אך חשיבותו עבור מעסיקים רבה מאוד, לכן בכל מה שנוגע לעובדים, רצוי תמיד להיוועץ במומחים משפטיים או מקצועיים לנושא חוק הגנת השכר על מנת למנוע קנסות ותביעות בעתיד. ועל יוצא של יישום חוק הגנת השכר והענקת השכר הנכון לכל עובד, הוא שימוש חובה בשעון נוכחות עובדים בכל מקום עבודה בישראל.
שעון נוכחות עובדים
תיקון שהוכנס אל חוק הגנת השכר ומשפיע על שעות עבודה ומנוחה, מחייב בפועל כל מעסיק להתקין שעון נוכחות עובדים בעסק, בין אם מדובר על מפעל גדול או עסק קטן עם כמה עובדים. כיום, חוק הגנת השכר מעביר את חובת ההוכחה לגבי שעות עבודה וכיוצא באלו אל המעסיקים ולא על אחריות העובדים כפי שהיה בעבר, לכן כל מעסיק חייב בפועל להתקין שעות נוכחות עובדים. המשמעות היא שאם עובד תובע את המעסיק על אי מתן שכר מתאים, שעות עבודה ומנוחה וכיוצא באלו, חוק הגנת השכר המעודכן קובע כי המעסיק ולא העובד הוא שחייב להוכיח את צדקתו ולהביא את הנתונים לגורמים הרלבנטיים – זאת בעזרת שעון נוכחות עובדים.
הפתרונות בשוק עבור שעון נוכחות עובדים כוללים שעונים פיזיים שבהם כל עובד מעביר כרטיס חודשי המנוקב על ידי המכונה לי התאריך והשעה, שעונים אלקטרוניים בהם יש להעביר כרטיס מגנטי ושאר שעוני נוכחות פיזיים. כמו כן יש שעון נוכחות אינטרנטי המאפשר מעקב עובדים באמצעות מערכות מידע ממוחשבות. שעון נוכחות עובדים הוא הכרחי לשמירה על נוסח החוק ועל ציות משפטי.
שעון נוכחות ביומטרי
שעון נוכחות ביומטרי הוא תחום שהולך וצובר משתמשים במשק הישראלי. שעון נוכחות ביומטרי כולל זיהוי של העובד על פי מאפיינים ביומטריים פיזיים כגון טביעת אצבע, טביעת כף יד, קריאת רשתית העין, זיהוי קולי וכו'. בכך שעון נוכחות ביומטרי מאפשר גם ניהול נוכחות עובדים וגם שיפור מערכי אבטחה ובקרה ארגוניים. כמובן שבחירה במוצר שעון נוכחות ביומטרי היא יקרה יותר אך מאפשרת יתרונות רבים ומשתלמים מאוד. שעון נוכחות ביומטרי מאפשר בקרה של החוק בצורה טובה יותר.
*אין לראות במאמר זה המלצה או מידע מקצועי