תעשיית המזון והמסעדנות, תמיד שגשגה. זאת תודות לעובדה שכולם צריכים לאכול, לא כולם יודעים לבשל וכמובן, יציאה למסעדה או אפילו בית קפה שכונתי, היא פעילות חברתית המוציאה מהשגרה ומהווה סיבה מספיק טובה לפגוש חברים וליהנות מהאוויר ומהחוץ. בשונה מבישול ביתי המספק "שרות" לדיירי הבית ולאורחים המזדמנים, כאשר מדובר על התעשייה (מסעדות, בתי קפה, חדרי אוכל וכדומה), יש צורך ברכישת מוצרים מותאמים כגון: כיריים גז למטבח תעשייתי, תנור תעשייתי וכדומה. במאמר זה נדון ברכישת ויתרונות כיריים גז מקצועיות ומדוע קיים השוני בין הכיריים.
יתרונות כיריים מקצועיות
- כמויות – כפי שצוין לעיל, כאשר מדובר על בישול תעשייתי, מדובר על בישול המספק כמויות אוכל גדולות יותר מאשר הבישול הביתי ולכן חשוב לעבוד עם כיריים המסוגלות להכיל ולבשל כמויות גדולות אלו. כמו כן, החשיבות היא גם ביכולות הבישול (אך על כך נרחיב בהמשך). בבישול הביתי, כמויות האוכל נחשבות מזעריות אל מול התעשייתי ואין זה משנה באם מדובר גם על משפחה בת 10 נפשות המאחרת עוד משפחה בת 10 נפשות באופן יום יומי. כמויות האוכל המתבשלות על הכיריים, הן קטנות באופן יחסי לבישול תעשייתי ואכן הכיריים הביתיות מותאמות לכמויות אלו.
- צמצום זמנים – כאשר מטבח תעשייתי כלשהו, עומד לבשל את ארוחת הצהריים לדוגמא, הרי שהזמנים העומדים לרשותו הם קצרים יותר והוא חייב לספק את הארוחה במועד קצר. הזמנים חשובים במיוחד כאשר מדובר על מסעדה בה מתיישבים סועדים ומזמינים מנות מהתפריט אותן צריך להכין. על כן, חשיבות שימוש בכיריים מקצועיות, היא לאין שיעור, שכן רק בעזרתם נוכל לעמוד בזמנים אלו.
- חלוקת חום – כאשר מבשלים בכמויות, יש לוודא כי הבישול הוא נכון, שכן הכמויות העומדות על הגז, הן גדולות. חלוקת חום נכונה המתאפשרת על ידי כיריים גז למטבח תעשייתי היא חלוקה נכונה אשר תעזור לכל הכמות המבושלת לעבור את הבישול הראוי.
- טעם ואיכות – בישול מהיר באמצעות כיריים גז מקצועיות מעניק את הטעם והאיכות הנדרשים, במיוחד כאשר זהו אוכל אשר לקוחות עתידים לשלם בעבורו ממיטב כספם. האיכות והטעם הם תוצאה של בישול מקצועי.
לסיכום, כל מטבח תעשייתי באשר הוא, חייב להחזיק בכיריים מקצועיות. הכיריים המקצועיות הן אלו אשר יעשו את ההבדל הן מבחינת זמנים, איכויות, בישול נכון, חלוקת זמנים וכמובן טעמים. אין ספק כי כיריים שאינן מקצועיות, לא יוכלו לספק את התפוקה הדרושה ולכן מומלץ לכל בעל עסק בתחום המזון, לרכוש כיריים מקצועיות.