
תוכנית עסקית היא תנאי הכרחי לכל עסק. הכנתה, אם במסגרת ייעוץ ניהולי ואם במסגרת אחרת, מחייבת ידע והבנה במגוון נושאים ובהם: כלכלה, כספים, שיווק, פסיכולוגיה ועוד. מאחר שלכל עסק ישנם מאפיינים ייחודיים, הנובעים ונגזרים, בראש ובראשונה, מהתחום – חשובה גם הבנה בתחום הספציפי.
תוכנית עסקית מפורטת נדרשת לא אחת על ידי מוסדות שונים בכלל ובנקים בפרט לצורך מתן הלוואה או לצורך גיוס משקיעים שונים, קל וחומר שותפים. הצגת התכנית מאפשרת לאנשים להיחשף אל הפוטנציאל העסקי של בעל העסק החדש ולבחון האם יש היתכנות כלכלית לעסק כפי שהוא מוצג ומנותח בתכנית העסקית, במידה שיש בה צפי מושכל של העתיד.
תוכנית עסקית אמורה להיות תכנית מתאר כוללת ומעמיקה של העסק ושל התהליכים שייעשו לביסוסו ולהרחבתו. במסגרת ייעוץ ניהולי ניתן להסתייע באנשי מקצוע לצורך הכנת התכנית הנדרשת.
במרכזים לטיפוח יזמויות המצויים בערים ובמועצות אזוריות שונות יאפשרו לכם להסתייע באנשי מקצוע להכנת תוכנית עסקית לעסק עתידי. חשוב לציין, שהמהלך נעשה בשיתוף פעולה מלא של היזם האמור להיות בעל העסק.
התכנית מתמקדת בחזון ובמטרות, בהגעה אל לקוחות ובשיווק המוצר או השירות, המצב בשוק (קיומם של מתחרים, המחירים הנהוגים בסוג העסק ועוד), כוח האדם הנדרש לעסק, תפעול נכון של משאבי העסק, ההוצאות הנדרשות ליצירת תשתית ראשונית כגון: מיקום, ציוד, משרדים ועוד, הכנסות מול הוצאות, מקורות מימון, היתכנות וכדאיות ועוד.
ייעוץ ניהולי אפקטיבי
ייעוץ ניהולי נועד לסייע לבעל העסק לנהלו באופן שימקסם את התועלת ואת הרווח. זה יכול להיעשות על ידי היצמדות למטרות שהותוו או, לחלופין, בצורך לשנות את אופן ההתנהלות והניהול העסקי על מנת להגיע אליהן. היועץ יידרש, כצפוי, להיבטים המגוונים הקשורים לניהול עסק, יאפשר לכם להתמקד במשימות החשובות, לנצל באופן יעיל את הזמן, שהוא אחד המשאבים היקרים ביותר לא רק בעסק אלא בחיים בכלל, להתעלם מרעשי רקע ולהתמקד בעיקר.
יועץ ניהולי טוב יסייע לכם בדרכים שונות בכדי להגדיל את המחזור ואת הרווח, לשכלל ולייעל את התהליכים השונים בעסק, לשפר את הקשר עם הלקוחות, להרחיב את השיווק ולמצוא מענה לשאלות שונות אשר נחשפות במהלך הפעילות השוטפת.
ניהול רזה – תוצאות שמנות
אחת מהתועלות הגלומות בעבודתו של היועץ הניהולי היא הדגשת היתרונות של ניהול רזה, אשר מטרתו להיפטר ממכלול הגורמים המביאים לבזבוז. ניהול רזה מתמקד בסילוק גורמים בזבזניים אלה: מלאי, ייצור עודף, שינוע, עיבוד מיותר, פסילת מוצרים פגומים, תנועות מיותרות, המתנות ממושכות ותקלות. חשוב לציין, כי איתור הגורמים נעשה באמצעות איסוף מידע מקו הייצור ולא על שמועות או על תחושת בטן. המטרה היא לחשוף את הסיבה האמתית להיות המרכיבים האלה בזבזניים ו'זוללי' משאבים. מטרתו של ניהול רזה ברורה – מינימום הוצאות מזה ומקסימום רווח מזה.
*אין לראות במאמר זה המלצה או מידע מקצועי